Luna v jednotlivých znameních zvěrokruhu

 

Pozice Luny ve znameních zvěrokruhu ukazuje, jakým způsobem se celý organismus přizpůsobuje světu a jak vnímá. Podle toho, jak Luna během měsíce prochází jednotlivými znameními, aktivuje jejich potencionalitu a navozuje téma s nimi spojená. Díky tomu můžete porozumět potřebám svého těla, ale i lépe se vcítit do nálady, která pracuje kolem nás a také pochopit lépe dané souvislosti, které se nám v životě vlivem Luny dějí.

 

Úplňky a novoluní v jednotlivých znameních zvěrokruhu

 

Úplněk ve znamení Berana

Úplněk v Beranu přeje naplnění ambicí, je to vhodné období pro zahajování nových aktivit. Příznivý vliv má na činnosti vyžadující odvahu a rozhodnost. Ohlídejte si, aby touha po změně byla dobře promyšlena. Někteří jedinci reagují při této lunární fázi impulzivně, jsou výbušní a vyvolávají konflikty. Pokud máte přebytečnou energii, pak si běžte zasportovat.

 

Úplněk ve znamení Býka

Při úplňku v Býku se snažte zachovat klid a rovnováhu, lidé inklinují k hádavosti a jsou tvrdohlavější. Je příhodné, abyste se zabývali materiálními a finančními záležitostmi. Vyhýbejte se situacím, kdy je zapotřebí rychlost a okamžité rozhodování. Využijte tento čas k posezení se svými blízkými u dobrého jídla a pití, vyrazte někam za kulturou.

 

Úplněk ve znamení Blíženců

Úplněk v Blížencích se projevuje potřebou změny a bezprostřednosti, zvyšuje tempo a podporuje různorodost. Za téhle konstelace jsme zvídaví, upovídaní a zvládáme dělat více věcí najednou. Je to ideální doba pro studium, různé schůzky a společenské akce, lehce se seznamujeme. Pozor si dejte na sklon k roztržitosti, náladovosti a neklidu.

 

Úplněk ve znamení Raka

Znamení Raka vládne právě Luna, její vliv je nyní ještě zesílen. Můžeme pociťovat nervozitu a podrážděnost, řídíme se spíše city než rozumem. Jsme senzitivnější a snadno ovlivnitelní, tíhneme k domovu a rodině. Při této měsíční fázi je zvýšená plodnost. Neplánujte si náročná jednání, není příznivé období pro pořádání společenských událostí.

 

Úplněk ve znamení Lva

Za úplňku ve Lvu prahneme po náklonnosti, uznání a obdivu. Lev miluje oslavy, přepych a předvádění se. Emoce jsou vyjadřované velice dramaticky, mnohdy až přehnaně. Tento čas přeje romantice, vyznáním lásky, večírkům a návštěvám kulturních akcí. Uplatnění najdeme v kreativních činnostech. Vyvarujte se tendence k marnotratnosti a domýšlivosti.

 

Úplněk ve znamení Panny

Úplněk v Panně souvisí s pořádkem, můžete chtít uklízet všechno, co je neuspořádané, týká se to i vztahů. Věnujte se praktickým věcem, studiu a intelektuální práci, zejména vyžaduje-li analýzu a logiku. Lidé řeší problémy druhých, jsou kritičtější, zaměřují se na detaily. Buďte tolerantnější a pamatujte na své zdraví, přáno je změně životního stylu.

 

Úplněk ve znamení Vah

Při úplňku ve Vahách se zaměřujeme na vztahy a partnerství, toužíme po rovnováze a harmonii. Jsme náchylnější k pochybnostem a snáze manipulovatelní. Zapomeňte na spory a nedělejte žádná zásadní rozhodnutí. Vhodný čas je pro obchodní schůzky, společenské akce a seznamování. Daří se v oblastech, kde je žádoucí vkus a estetické cítění.

 

Úplněk ve znamení Štíra

Úplněk ve Štíru nás nutí ponořit se co nejhlouběji do vlastních pocitů, jsme proto více zranitelní. Někteří jedinci ztrácejí soudnost, bývají náladoví až agresivní. Sexualita a silné emoce jsou na vzestupu, takt a diplomacie se ztrácí. Inklinujeme k podezíravosti a žárlivosti, nikomu nic nezapomeneme. Úspěch máme v odhalování skrytých skutečností.

 

Úplněk ve znamení Střelce

Úplněk ve Střelci je plný optimismu a dobrodružství, jsme otevřenější a přátelštější. Dychtíme po vědění a získávání nových zkušeností. Toto hvězdné postavení je příznivé pro cestování, sport a pobyt v přírodě, nepřeje pak činnostem vyžadujícím smysl pro detaily. City vítězí nad rozumem, dávejte si pozor na sklon k zveličování, aroganci a riskování.

 

Úplněk ve znamení Kozoroha

Při úplňku v Kozorohu upřednostněte práci před zábavou. Je dobré věnovat se praktickým věcem a aktivitám, kde je nezbytná přesnost, disciplína, řád a důslednost. Citový chlad a rezervovanost ostatních vás mohou zaskočit. Všechno bereme moc vážně, lpíme více na majetku. Vyvarujte se vypočítavosti a bezohlednosti, zkuste se přizpůsobit druhým. Krotický rozum může převažovat nad city a může vést naše rozhodnutí. Podléháme pravidlům a zákazům, které jsme si upletli především sami na sebe. Důležitou se stává naše role, kterou zastáváme, a s ní spojené povinnosti. Atmosféra bude poňoukat naše osobní i profesní ambice.

 

Úplněk ve znamení Vodnáře

Úplněk ve Vodnáři přináší větší potřebu svobody, originality a rebelie. Záležitosti veřejného života, idealismus a humanita nabývají na důležitosti, lidé jsou vstřícnější. Při téhle lunární fázi jsou typické nečekané zvraty a akce, překvapení vás mohou potkat kdekoliv a kdykoliv. Pokuste se zachovat klid a nadhled, i když to nebude jednoduché.

 

Úplněk ve znamení Ryb

Za úplňku v Rybách je zesílena představivost a intuice, ale i přecitlivělost. Máme tendenci obětovat se ostatním, jsme duchovně naladění. Mnozí jedinci hledají něco, co by jim pomohlo uniknout realitě. Při této konstelaci bychom se neměli přemáhat, radši relaxujte, meditujte. Střežte se sebelítosti a snažte se nepropadat depresivní náladě.