Lunární magie a kouzla

 

 

NOVOLUNÍ

Při novoluní je tma na obloze a je to čas pro temné čarování. Provádějí se kouzla na podpoření dobrých začátků projektů, vztahů.

 

PŘIBÝVAJÍCÍ MĚSÍC

V přibývající Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, například lásky, přátelství, vztahů, úspěchu, hojnosti a financí, plodnosti, práce.ÚPLNĚK

Při úplňku je vliv čarování obrovský. Přivolává se dobro, láska a nová síla. Můžete si přivolat lásku, hojnost, nové zaměstnání cokoliv po čem toužíte. Prosím jen NE zlo! Mohlo by se vám několikanásobně vrátit! Úplněk je velmi vhodný k nabíjení kamenů, které na slunci blednou.UBÝVAJÍCÍ MĚSÍC

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného.

 

ÚPLNĚK

Je z astronomického hlediska opozice Slunce a Měsíce a je to jediná poloha Měsíce, kdy vidíme celý jeho povrch bez zastínění slunečních paprsků Zemí. Tato konstelace má obrovský vliv na všechny přírodní děje, nejmarkantnější účinky můžeme vidět například na zvýšené síle přílivu. O úplňku se zhoršují nemoci, nehojí se rány, záněty více hnisají atd. V době před úplňkem a při něm je velmi vhodné vyhnout se jakýmkoli operacím a zdravotním zákrokům, například i trhání zubů atd. Naopak velmi vhodná je doba těsně před úplňkem pro přijímání přípravků kvantové homeopatie. Tyto přípravky člověka velmi účinně přivádějí k poznání příčiny jeho problémů, většinou tak, že ho dostávají do situací, na jejichž základě si pak uvědomuje negativní vzorce svého chování. Úplněk dokáže tento proces výrazně podpořit a zesílit. V kalendáři jsou uvedena astrologická znamení, ve kterém Měsíc v konkrétním úplňku aktuálně stojí. Nejvyšší účinky například na psychiku bude mít znamení Ryb, na sex a pohlavní orgány znamení Štíra, na žaludek pak znamení Raka a na střevní trakt znamení Panny. Z těchto principů si tedy každý může odvodit, jakým lékům a kterým operacím by se rozhodně měl v určité dny vyhýbat.


 

MĚSÍČNÍ NOV

Je z astronomického hlediska konjunkce Slunce a Měsíce. Přestože je vhodný pro léčení a chirurgické zásahy, někteří lidé při něm mají podobné problémy, jako mnoho jedinců při úplňku. Léčení se příliš nedoporučuje.  Z čistě astrologického hlediska lze měsíční nov použít například pro naplánování léčebného úkonu, nebo jej považovat z energetického hlediska za "významný den".

 

 

Každý ze třinácti úplňků v roce má odlišnou energii. Jejich vliv na nás je nesporný a my sami cítíme, že každý úplněk na nás působí jinak. Stejný vliv mají i na čarování. Měsíc se pohybuje rokem přes dvanáct znamení zvěrokruhu a každý z úplňků má proto jinou povahu. Při provádění rituálu musíte energii nejen pochopit ale i procítit. Úplněk je vždy proti kladným znamením slunci. Když je tedy období slunečního znamení v Beranu, je úplněk ve Vahách. Když je úplněk v Raku je úplněk v Kozorohu. Povaha rituálu by měla být v souladu s povahou měsíce.

 

Měsíce rozdělené do čtyř základních skupin

ZEMSKÉ MĚSÍCE 

Býk, Panna, Kozoroh
Tato znamení jsou spíše materiálně založena, mají ráda stabilitu a bezpečí.

OHNIVÉ MĚSÍCE 

Beran, Lev, Střelec
Tato znamení jsou impulzivní, jdou rázně za svým cílem, ale také jsou velkými optimisty. V tomto období můžete zahájit změny.

VZDUŠNÉ MĚSÍCE

Blíženci, Váhy, Vodnář
Tato znamení jsou rozvážná, objektivní. V tomto období je podpora komunikace, psaní, také je vhodné na cestování.

VODNÍ MĚSÍCE 

Ryby, Štír, Rak
Tato znamení jsou emocionální a snadno zranitelná. Toto období je vhodné při touze po lásce, plodnosti, vnímavosti.

 

POVAHA ÚPLŇKU

Beran

Energie, odvaha, průbojnost, boj, ale také zlost. Je to vhodný čas pro uskutečnění smělých plánů. Buďte odvážná a průbojná.

Býk

Láska, domov, peníze plodnost, čarujte s penězi, majetkem, ale také na plodnost.

Blíženci

Komunikace, kontakty, psaní, nápady. Odstranění nesvárů a starých problémů.

Rak

Plačtivost, přílišná vnímavost, přichází čas na touhu po lásce, domovu, plodnosti. Čarujte na lásku, plodnost, rodinu. Provádějte kouzla na odpuzení zla, také rituály na očištění.

Lev

Sláva, sobeckost, krása, štěstí, čarujte na velké tvořivé projekty.

Panna

Klid, síla, je vhodná doba na uklidňující a očistné obřady. Zmírňuje nemoci.

Váhy

Šance zářit a oslňovat, při čarování se zbavujte všeho, co vás vnitřně svazuje.

Štír

Odvážnost, touha po odplatě, vášeň, láska, čarujte na strach a zranitelnost, je vhodná doba pro milostnou magii.

Střelec

Cestování, při rituálech můžete odstranit své problémy, konflikty, malichernost, podlost.

Kozoroh

Kariéra, postavení, šetření peněz, čarujte na nové plány a odhazujte zmařená díla.

Vodnář

Nápady, pochopení, čarujte na přátele, pochopení přátel, vhodné na urovnání sporů.

Ryby

Láska, snění, city, touha, láska k lidem, přecitlivělost, zranitelnost, věnujte se magii plně, ale nečarujte na praktické věci. Chraňte lásku, vztahy mezi lidmi, život na zemi.