Luna a novoluní v Býku

Energie znamení Býka je jednou měsíčně na dva až tři dny aktivována procházejícím Měsícem. Živlem Býka je země, zde znamená stabilitu, která je spojena s citem pro krásu planety Venuše. Je to znamení rozvážné a praktické, se vztahem k bohatství a kráse umění. Období Měsíce v Býku je charakteristické hledáním klidu a potěšení. Probouzí se smyslnost a touha po luxusu. Klíčové slovo je „stabilita", klíčová myšlenka „mám, hromadím".

 

Býk ovlivňuje krk, mandle, čich, chuť, týl a ramena. Uděláte-li během těchto dnů pro tyto části těla něco prospěšného, působí to dvojnásob dobře.

Úplněk v Býku vyvolává touhu nechat se hýčkat a užívat si života všemi smysly. Doba úplňku v Býku je vhodná k sebevyjádření a dosažení materiálních hodnot. Je tedy nejlepší čas věnovat se zajištění financí, ale také například kultivaci zahrady, aby bylo dosaženo bohaté úrody. Úplně v Býku totiž přeje růstu v jakékoliv oblasti, ať už jde o kariéru, osobní rozvoj či oblast materiální. Pozor si však dejte na přehnanou chamtivost a neopatrnost, které by se nemusely vyplatit. Úplněk v Býku také přeje krátkodobým milostným dobrodružstvím.

 
Úplněk v Býku nás povede k tomu, že se budeme chtít zbavit všeho nepraktického – věcí, lidí i myšlenek. 

 

V těchto dnech okolo úplňku v Býku poznáte, jak jste na tom s energiemi hojnosti. V těchto dnech buď budete inkasovat, nebo platit. Kdo bude inkasovat je na tom dobře. Kdo bude platit, měl by si udělat pořádek v oblasti financí. Příjmů a výdajů. Je vhodné stanovit si pevné ceny hodnoty. Rozhodně nesnižujte ani ceny ani svou hodnotu. Podhodnocení naší práce a různé slevové akce berte velmi zodpovědně a uváženě, protože kdo nezná svoji cenu a to, jak fungují energie, mohlo by se mu to vymstít v budoucnu. Nyní je potřeba se cenově stabilizovat. Ukázat světu jakou máte hodnotu a jaká je vaše cena.

Můžeme bilancovat ohledně vlastnění, majetku, práce, toho kdo jsme, co vlastníme, co jsme dokázali, jestli nás naše práce naplňuje, těší, nebo je to rutina a dřina, velká námaha, také to, jak si dokážeme užívat života, zda bydlíme podle svých představ.

 

ENERGIE BÝKA

Stabilita, vlastnění
Je potřeba si uvědomit, že se lépe žije a dýchá, když má člověk nad hlavou svou vlastní střechu. Svou půdu. Své místo, kde může zapustit kořeny. Když má pravidelný příjem a zajištěný přísun financí. Ten kdo má zpracované energie Býka, by měl zvládnout tuto životní pozici. Je jedno, jestli jde o to vlastnit půdu, dům či byt. Je důležité, být si jistý sám sebou a svými schopnostmi. Těmto lidem  se lépe dýchá, když mají něco naspořeno a chodí jim pravidelně mzda. Lidé, u kterých převládá energie Býka, jsou raději zaměstnanci než podnikateli. Když už se rozhodnou, že budou podnikat, musí jít o velmi jistou věc. Těmto energiím vládne země, půda, kameny, dřevo.

Dobré majetkové poměry

Je důležité žít ve stabilizovaném prostředí a v dobrých majetkových poměrech. Když je úplněk ve znamení Býka, člověk si musí uvědomit, co jsou to pravé hodnoty. Vše se ale na majetek přepočítávat nedá. Pod vlivem těchto energií je vždy důležité uvědomit si, co jsou to ty pravé hodnoty, které máme každý někde jinde. Někdo může řešit majetek, jiný zase finanční záležitosti, další z nás zase kariéru nebo osobní rozvoj.

Vztah k přírodním prvkům

Příroda nás obklopuje během celého života. Právě příroda nám ukazuje, co to je bohatství a jak člověk má hospodařit se vším, co mu je dáno. Všichni u koho jsou silně zastoupené energie Býka, potřebuji pro svůj život půdu, nebo alespoň zahradu. Kousek země, kousek místa na zemi, které mohou tito lidé vlastnit. Navíc jsou jim blízké přírodní prvky.

Zklidnění energií
Energie Býka charakterizují skryté vnitřní pocity a strach z neznámého. Ten, kdo nemá v životě zpracovanou energii Býka, ten má strach ze změn, a snaží se žít pouze v zajetých kolejích nebo se přetrvávat v oblastech, které dobře zná. Život je změna a chce po nás, abychom udělali zásadní kroky. Hlavně tehdy, když se zdržujeme v životní pozici, ve které nejsme spokojeni, nebo když žijeme v blízkosti lidí, kteří jsou negativní a přinášejí nám potíže. Lidé, kteří mají mnoho energie Býka, mají tendence k častému rozčilování, k výbuchům vzteku. Pokud u těchto lidí pozorujeme časté výbuchy, je to jejich volání o pomoc.

Zdraví pod vlivem energií Býka

Ten, kdo nemá dobře zpracované energie Býka, pozná to na svém zdraví. Když probíhá úplněk v Býku, můžeme pocítit v životě, ve vztazích, ale i v domácnosti potřebu zlikvidovat věci, které nejsou praktické. Měli bychom se soustředit na tyto oblasti: čelist, krk, chrup, uši, hrtan, mluvidla, šíje, štítná žláza. Vyhýbejte se průvanu a chladu. Doporučuje se nenamáhat hlasivky. V těchto dnech také přemýšlíte o svých jistotách, o vytvoření pevné materiální základny. Myšlenky jsou většinou uvážlivější a mohly by se věnovat hmotným potřebám.

Postavení Měsíce v Býku nám dává možnost se řádně uzemnit, posílit vlastní pocity bezpečí, jistoty, také rozvíjet smysl pro lásku a pro krásu, smysl pro rozeznávání podstatného a méně podstatného, prostě věcí, dějů, myšlenek v našem životě. V období tohoto úplňku je vhodné věnovat čas i zkrášlování vlastního těla, zevnějšku. Dojít si na kosmetiku, ke kadeřnici, třeba změnit účes, ale také věnovat se aktivně svému tělu, nejen dobrému jídlu, ale přirozenému pohybu, který pomáhá naše tělo udržovat krásné a svěží. Pozor jen na to, že Býk bývá poněkud líný a jeho energie by nám mohla bránit skutečně plány na zkrášlování těla kazit, takže budeme mít příležitost vyzkoušet si, zda nepodlehneme vlastní lenosti. Tento úplněk nám také přímo nabízí věnovat se rozvoji vztahů v oblasti lásky. Smyslnost bude na vzestupu.